Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013



Η «Τράπεζα Αίματος Γιώργος Καλλιαντζάς»
και το Γενικό Λύκειο Ν. Τρίγλιας

οργάνωσαν, ανταποκρινόμενοι γι’ άλλη μια φορά και στο φιλανθρωπικό σκοπό που έχουν θέσει, μια ξεχωριστή πρωτοποριακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Στις 23 Δεκεμβρίου 2013 στόλισαν το «δένδρο της αγάπης»  στο κεντρικό πάρκο της Ν. Τρίγλιας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Από μέρες πριν κάλεσαν όλες τις σχολικές μονάδες του χωριού να συμμετέχουν, συγκεντρώνοντας φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό, στο συμβολικό «στολισμό» ενός χριστουγεννιάτικου δένδρου 4 μέτρων στο κέντρο του πάρκου.
Στη βάση του δένδρου παιδιά, δάσκαλοι, γονείς, περαστικοί απέθεταν ό,τι  ο καθένας μπορούσε να προσφέρει, ενώ δίπλα του οι μαθητές του Γενικού Λυκείου διέθεταν χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κάρτες για το στόλισμά του. Και μάλιστα μαθητές του Γενικού Λυκείου παλιοί. Περσινοί απόφοιτοι, αλλά και παλιοί απόφοιτοι έδωσαν το παρόν με ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς, αγάπης, αλληλεγγύης. Και βέβαια πάντοτε στις εκδηλώσεις μας παρόντες οι συμμαθητές του Γιώργου μας, «παλαίμαχοι» πια του εθελοντισμού.
Η εκδήλωση, με παρουσιάστρια την Ελεονόρα Καραγεώργου, πήρε έναν εορταστικό χαρακτήρα, καθώς μας τραγούδησαν τα κάλαντα τα πιτσιρίκια. Αμέσως μετά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κι άλλα τραγούδια η καλλίφωνη (απόφοιτη πια μαθήτρια του Λυκείου) Κατερίνα Τζελέπη και το συγκρότημα του Λυκείου από τους ταλαντούχους μαθητές του Λαζαρίδη Αλέξη, Βοϊκόπουλο Σπύρο, Κάμμο Ραφαήλ, Ζαφειρούδη Δέσποινα.
            Ο Άη Βασίλης μας, Συροπλής Αλέξης, και η Άη Βασιλίνα του, Αναστασία Μπαγάκη, έβγαιναν συνεχώς φωτογραφίες με όλους, ενώ στη σειρά για να βαφτούν με χαρούμενα εορταστικά σχέδια μπήκαν μικροί και μεγάλοι. Τα κορίτσια της Γ Λυκείου αποδείχθηκαν εξαιρετικοί ζαχαροπλάστες. Τα γλυκά τους τίμησαν πολλοί παρευρισκόμενοι (δεν εκθέτουμε με ονόματα).
            Η εκδήλωση, παρ’ ότι για πρώτη φορά επιχειρήθηκε, πέτυχε το σκοπό της. Συγκεντρώθηκαν κούτες φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό (βαμβάκι, οινόπνευμα, γάζες…) που θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας των Ν. Μουδανιών. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα τα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα.
Χρόνια πολλά με υγεία, χαρά και … προσφορά αγάπης!

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης '' Το δέντρο της Αγάπης''


 
Κατερίνα Τζελέπη


Σπύρος, Αλέξης, Ραφαήλ,Δέσποινα
                                       

Σπύρος, Αλέξης, Ραφαήλ,Δέσποινα



Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

                   Το δέντρο της Αγάπης
        στην πλατεία της Ν. Τρίγλιας

























































Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013


Τα νέα της «Λέσχης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών»
του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας.

Τα μέλη της Λέσχης, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα, αποφάσισαν να οργανώσουν μια διαφορετική δραστηριότητα. Με τη σκέψη ότι δεν θα πρέπει να μείνουν μόνο στην ανάγνωση και στη συζήτηση βιβλίων σχετικών με ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά να δραστηριοποιηθούν και με άλλες δράσεις υλοποίησαν «πολιτιστική εξόρμηση» στη Θεσσαλονίκη.
Έτσι στις 22/12/2013, ημέρα Κυριακή, ομάδα 30 μελών της Λέσχης μας, με τη συνοδεία της Διευθύντριας κ. Τσέκου και του γυμναστή κ. Καραποστόλου, πραγματοποίησε μια «διαδρομή στην ιστορία της Θεσσαλονίκης» με στάσεις στα πολυάριθμα ιστορικά της μνημεία που αποτυπώνουν τη μακραίωνη ιστορία της, από τους αρχαίους, ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Η επίσκεψη στο Λευκό Πύργο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πολυπολιτισμικής συμπρωτεύουσας έκλεισε με την «πολιτιστική διαδρομή» μιας ώρας του ΟΑΣΘ.
Η εξόρμησή μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας σε «παζάρι βιβλίου» στην πλατεία του εμπορικού κέντρου της οδού Τσιμισκή.  Κανείς δεν έφυγε χωρίς να αγοράσει τουλάχιστον ένα βιβλίο, έστω κι αν αυτό ήταν ένα ημερολόγιο της νέας χρονιάς που έρχεται.
Και για να θυμηθούμε και την πολυεθνικότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, μετά από περίπατο στην γιορτινά, λόγω των ημερών, στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Άθωνα, στην οδό Ικτίνου… και παράλληλα βιαστικά ψώνια, καταλήξαμε να τρώμε σε κινέζικο εστιατόριο το μεσημεριανό μας.

Γεμάτοι ωραίες παραστάσεις κι ευχάριστες εικόνες επιστρέψαμε αργά το απόγευμα στην Τρίγλια, ενώ ήδη σχεδιάζουμε την επόμενη δραστηριότητα της Λέσχης.



ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 
ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ