Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013


Τα νέα της «Λέσχης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών»
του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας.

Τα μέλη της Λέσχης, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα, αποφάσισαν να οργανώσουν μια διαφορετική δραστηριότητα. Με τη σκέψη ότι δεν θα πρέπει να μείνουν μόνο στην ανάγνωση και στη συζήτηση βιβλίων σχετικών με ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά να δραστηριοποιηθούν και με άλλες δράσεις υλοποίησαν «πολιτιστική εξόρμηση» στη Θεσσαλονίκη.
Έτσι στις 22/12/2013, ημέρα Κυριακή, ομάδα 30 μελών της Λέσχης μας, με τη συνοδεία της Διευθύντριας κ. Τσέκου και του γυμναστή κ. Καραποστόλου, πραγματοποίησε μια «διαδρομή στην ιστορία της Θεσσαλονίκης» με στάσεις στα πολυάριθμα ιστορικά της μνημεία που αποτυπώνουν τη μακραίωνη ιστορία της, από τους αρχαίους, ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Η επίσκεψη στο Λευκό Πύργο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πολυπολιτισμικής συμπρωτεύουσας έκλεισε με την «πολιτιστική διαδρομή» μιας ώρας του ΟΑΣΘ.
Η εξόρμησή μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας σε «παζάρι βιβλίου» στην πλατεία του εμπορικού κέντρου της οδού Τσιμισκή.  Κανείς δεν έφυγε χωρίς να αγοράσει τουλάχιστον ένα βιβλίο, έστω κι αν αυτό ήταν ένα ημερολόγιο της νέας χρονιάς που έρχεται.
Και για να θυμηθούμε και την πολυεθνικότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, μετά από περίπατο στην γιορτινά, λόγω των ημερών, στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους, στην πλατεία Άθωνα, στην οδό Ικτίνου… και παράλληλα βιαστικά ψώνια, καταλήξαμε να τρώμε σε κινέζικο εστιατόριο το μεσημεριανό μας.

Γεμάτοι ωραίες παραστάσεις κι ευχάριστες εικόνες επιστρέψαμε αργά το απόγευμα στην Τρίγλια, ενώ ήδη σχεδιάζουμε την επόμενη δραστηριότητα της Λέσχης.



ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 
ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ






  






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου