Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2015


Τσικνοπέμπτη 2015

Ένα έθιμο που δεν ξέρουμε από πού προέρχεται, γιορτάσαμε στις 12 Φεβρουαρίου 2015, με τον τρόπο που επιβάλλεται. Δηλαδή ψήσιμο, «τσίκνισμα», κρέατος στα κάρβουνα.
            Πιο συγκεκριμένα, το 15μελές του σχολείου αιτήθηκε από το Σύλλογο των διδασκόντων 1) ο δεύτερος περίπατος της χρονιάς να γίνει τη συγκεκριμένη ημέρα και 2) να έχει την άδεια να οργανώσει το φαγοπότι (χωρίς το δεύτερο συνθετικό της λέξης). Ο σύλλογος, παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων καθηγητών και κυρίως της Διευθύντριας, ενέδωσε, αλλά θέτοντας κάποιους όρους που έγιναν πρόθυμα αποδεκτοί από τους προέδρους των τμημάτων.
            Από την προηγούμενη μέρα επικράτησε οργασμός σχεδιασμών, προετοιμασίας και συγκέντρωση χρημάτων (2 ευρώ κάθε μαθητής). Και το πρωί της 12ης όλα ήταν στη θέση τους: ψησταριές, σουβλάκια, κάρβουνα, ψωμάκια, κέτσαπ, μουστάρδα, λεμόνια, πιάτα, μαχαίρια, χαρτοπετσέτες…
Η οργάνωση ήταν άψογη και σε ελάχιστη ώρα, χάρη στους επιδέξιους ψήστες: Βουλγαράκη, Κανούλα, Δεληχρήστο, Πατώνη, Θεοφανίδη, Νουκάρη, Καλλιοντζή (που μόνο έτρωγε και μάλιστα τα δικά του, αλλά τέλος πάντων) άρχισε το σερβίρισμα. Η ομάδα σερβιρίσματος Νεραντζή, Μανιάτη, Γιαννούλη επίσης άψογη. Ο κ. Μένιος πάντα επί ποδός για αναψυκτικά και νερά. Και βέβαια όλα κάτω από την επίβλεψη της προέδρου του 15μελούς αεικίνητης Ελένης Πάππη. Να φανταστείτε  ακόμη και νοσοκόμα για τις πρώτες βοήθειες (Χατζηδέλιου), αν χρειαζόταν, είχε προβλέψει.
Οι μαθητές του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας απέδειξαν γι’ άλλη μια φορά πως, όταν καταπιάνονται με κάτι που τούς ενδιαφέρει, διαπρέπουν. Κινητοποιήθηκαν, συνεργάσθηκαν άψογα, ανέλαβαν αρμοδιότητες και ρόλους, χάρηκαν, διασκέδασαν μαζί με τους καθηγητές τους, στους οποίους πρόσφεραν απλόχερα (εκτός του Καλλιοντζή που έτρωγε τα δικά του κοτοπουλίσια μόνος του) από τα πικάντικα «τσικνισμένα». 
Τέλος ανταποκρίθηκαν στη συμφωνία τους με τους καθηγητές (πχ. καθάρισαν τον αύλειο χώρο εν ριπή οφθαλμού). Αν και δεν μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς, αφού η Διευθύντρια αγέρωχη με το βέλος της και το σκούρο πουά γυαλί της (ας μην αναφέρουμε το κατακόκκινο πούπουλο φτερό που μάδαγε) επέβλεπε το χώρο, τσακίζοντας και κανένα σουβλάκι.

Μπράβο παιδιά. Άξιοι!





Οι ψήστες


 Το αποτέλεσμα και οι καταναλωτές  















Αντε και του χρόνου 










Στα πλαίσια της χαρούμενης αυτής ατμόσφαιρας εξελίχθηκε και ένα δρώμενο που λίγοι  αντιλήφθηκαν. Οι παρακάτω φωτογραφίες το αποκαλύπτουν
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου