Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ενδοσχολική Επιμόρφωση των καθηγητών στο ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας


Στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, το Γενικό Λύκειο της Ν. Τρίγλιας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της Γ.Σ.Ε.Ε., οργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χαλκιδικής, με θέμα «Σχολείο, ρατσισμός, ξενοφοβία και δημοκρατική ευθύνη».
Για το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 35 ωρών (25 δια ζώσης και 10 εξ αποστάσεως), εκδήλωσαν ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί από διάφορες σχολικές μονάδες του νομού Χαλκιδικής και όχι μόνο.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν, κατά το μήνα Φεβρουάριο του 2015, σε ώρες εκτός σχολικού προγράμματος, στην αίθουσα Ιστορίας του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας, 17 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων από σχολεία του νομού Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, με εκπαιδεύτρια την κ. Μαρία Βλαχάκη, εκπαιδευτικό – διδάκτορα Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης.
Άξονες του σεμιναρίου αποτέλεσαν τα ζητήματα της ταυτότητας και ετερότητας, τα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η διαχείριση της εθνοπολιτισμικής ετερογένειας στη σχολική τάξη, η δημοκρατική ευθύνη ως απάντηση στο ρατσισμό, η ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ικανότητας και η πολιτισμικά ευαίσθητη διδασκαλία.
Από τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας το σεμινάριο παρακολούθησαν: η Διευθύντρια κ. Κατερίνα Τσέκου, η αναπληρώτρια διευθύντρια κ. Μαρία Στάθη, η  φιλόλογος κ. Δέσποινα Δημητρίου, ο φιλόλογος κ. Αχιλλέας Σύρμος, η μαθηματικός κ. Θάλεια Δρακάκη, ο φυσικός κ. Δημήτρης Μαστραλέξης.

Από τις δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση επί του θέματος του σεμιναρίου, αλλά και την επαγγελματική ανάπτυξη, των εκπαιδευτικών που το παρακολούθησαν, δείτε στιγμιότυπα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου